Οι πρώτες διακοπές των χωρισμένων γονιών με το παιδί του

Το καλοκαίρι για τα παιδιά είναι συνυφασμένο με τις ανέμελες στιγμές, τόσο με τους φίλους όσο και με την οικογένεια. Τι γίνεται όμως όταν καλούνται να περάσουν διαφορετικά τις διακοπές τους εξαιτίας του χωρισμού των γονιών τους;

Το πρώτο καλοκαίρι που βιώνουν κάτι τέτοιο τα παιδιά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχωτικό τόσο για τα ίδια όσο και για τους γονείς.

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την επικοινωνία, την αρμονία και τη συνεννόηση που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν οι διαζευγμένοι γονείς. Άλλωστε μπορεί αυτοί οι δυο ενήλικες να αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους στη ζωή, θα μείνουν όμως για πάντα οικογένεια εξαιτίας της ύπαρξης ενός ή περισσοτέρων παιδιών.

Η επικοινωνία των διαζευγμένων λοιπόν θα κάνει λιγότερο στρεσογόνο την κατάσταση των πρώτων διακοπών ενώ μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα εποικοδομητική για το παιδί. Οι διακοπές των χωρισμένων γονιών με τα παιδιά τους είναι μια υπέροχη ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο στο οποίο το παιδί θα νιώσει ότι ο γονέας είναι δίπλα του, το στηρίζει και το αγαπάει.

Συμμετέχοντας στις ξεχωριστές διακοπές θωρακίζεις το παιδί από τις ανασφάλειες που του δημιουργεί ένα διαζύγιο και το πλημμυρίζεις με τα συναισθήματα αγάπης και φροντίδας.

Για να επιτευχθεί η παραπάνω ενδυνάμωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή επικοινωνία των γονιών. Διαφορετικά αυτό που καταφέρνουν είναι να μεταφέρουν την ένταση στο παιδί και να του δημιουργούν περαιτέρω ενοχές για το διαζύγιο και την ψυχολογική τους κατάσταση.