Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να θέσει στόχους τη νέα χρονιά;

Οι ενήλικες συνηθίζουν να θέτουν νέους στόχους στις αρχές κάθε έτους. Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για μια ευχάριστη διαδικασία που βοηθάει στη διατήρηση της στοχοπροσήλωσης αλλά και της συνέπειας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Τι θα λέγατε αν προσπαθούσατε να μάθετε και στο παιδί σας να ακολουθεί αυτή την ευχάριστη συνήθεια;

Το όφελος από αυτή τη συνήθεια είναι μεγάλο καθώς με αυτόν τον τρόπο να παιδιά θα μάθουν να μην παρεκκλίνουν από τις «δεσμεύσεις» προς τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ θα έχουν κάτι να τους υπενθιμίζει όσα ήθελαν ή αποφάσισαν να κάνουν στις αρχές του έτους. Τα πρώτα χρόνια μπορείτε να τα βοηθήσετε δίνοντας τους παραδείγματα που οφελούν τη συμπεριφορά αλλά και την υγεία τους.

Στόχοι όπως «να τρώω περισσότερα φαγητά και κυρίως λαχανικά» ή «να τηρώ τις ώρες ύπνου» θα βοηθήσουν πολύ στην ευεξία του ενώ στόχοι όπως «να περιορίσω τα ξεσπάσματά μου» ή «να μην τσακώνομαι με τους συμμαθητές μου» θα τα βοηθήσουν στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.

Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, να εξελίσσεται με τα χρόνια και στην πορεία να δημιουργείται καθολοκλήρου από το ίδιο το παιδί. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Ήρθε η ώρα για να κάνετε αυτό το βήμα και να ορίσετε στόχους πλάι στο παιδί σας!