Η έλλειψη επικοινωνίας στα ζευγάρια - Συμβουλές για να σώσετε τη σχέση σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερωτικές σχέσεις διαταράσσονται σοβαρά από εξωπραγματικές προσδοκίες, σύγχυση των ρόλων αλλά και προβλήματα επικοινωνίας. Τι συμβαίνει όμως όταν το ζευγάρι υστερεί στο κομμάτι της επικοινωνίας; Είναι συχνές οι περιπτώσεις που το πρόσωπο που εκφράζει το ”παράπονο” είναι και αυτό που στρέφεται σε ”άλλη” πλευρά προκειμένου να βρεί τη χαμένη λεκτική ή συναισθηματική επικοινωνία.

 

     Πριν προλάβετε να εκφράσετε την ανησυχία σας για το γεγονός ότι βιώνεται κάτι παρόμοιο ακούστε προσεκτικά!

Ας ξεκινήσουμε από το ότι δεν υπήρχε καλή επικοινωνία μεταξύ σας ανέκαθεν.

Αυτό είναι σημαντικό, με τη λογική ότι προφανώς δεν κάνετε αρκετές προσπάθειες να μιλήσετε και να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Περνώντας τα χρόνια είναι πολλά τα ζευγάρια που επικοινωνούσαν και έχασαν αυτή τη δυνατότητα να μοιράζονται με τον σύντροφό τους από μικρά καθημερινά θέματα έως τα πιο σημαντικά.

Το να μιλάτε, από την άλλη, με κάποιον άλλον είναι κάτι που σας αρέσει και δεν σας φορτώνει με αρνητικές ή επιβαρυντικές σκέψεις.

 

Επίσης είναι ένας άνθρωπος που όποτε θέλετε τον αποκλείετε από τη ζωή σας. Δεν είναι κακό όλο αυτό, μέχρι του σημείου που δεν ”κλέβει” και αυτόν τον λίγο χρόνο επαφής που έχετε με τον σύντροφό σας. Όσο για τη βελτίωση επικοινωνίας μ΄έναν άνθρωπο που δεν έχει μάθει να μιλάει, τα πράγματα είναι δύσκολα. Χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή και ευρηματικότητα. Σκεφτείτε ότι αν βρείτε ένα θέμα που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να το μοιραστεί μαζί σας. Θα πρέπει όμως να βρείτε ποιό μπορεί να είναι αυτό. Δεν μπορεί να μην έχει κανένα ενδιαφέρον και σίγουρα εσείς γνωρίζετε τι θα μπορούσε να τον κάνει να συμμετάσχει σε μια συζήτηση. Αυτό θα είναι η αρχή!

Επίσης είναι σημαντικό να στοχεύετε να κάνετε κάτι μαζί μέσα ή έξω από το σπίτι π.χ. να μαγειρέψετε μαζί ή να πάτε σινεμά ή θέατρο κ.λπ. καθώς όλα αυτά δίνουν ένα καλό κίνητρο για να ξεκινήσετε να συζητάτε. Επίσης το να συναντάτε φίλους είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να επικοινωνήσει τόσο όταν είστε μαζί τους όσο και μετά όταν μείνετε οι δυο σας. Φυσικά το βάρος των πρωτοβουλιών πέφτει σε σας! Προσπαθήστε το και το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό.