Φλερτάρουμε εδώ και καιρό αλλά δεν παίρνει την πρωτοβουλία να μου πει να βγούμε - Να κάνω την πρώτη κίνηση;

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ότι κάποιος μας φλερτάρει, ανταποδίδουμε και παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει την πρώτη κίνηση για να προχωρήσει η γνωριμία.

 

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Αρχικά πρέπει να αναρωτηθείς αν πρόκειται για φλερτ ερωτικό ή είναι στα πλαίσια μιας συμπάθειας και φιλίας ένθερμης που μπορεί να μπερδεύει καμιά φορά;

Αν μιλάς για φλερτ ερωτικού ενδιαφέροντος, τότε χρειάζεται να καταλάβεις με τι τύπο ανθρώπου έχεις να κάνεις. Είναι εξωστρεφής και ανοιχτός ή μήπως συνεσταλμένος στην επικοινωνία του γενικότερα; Στη δεύτερη περίπτωση πιθανόν να μην τολμά να προσεγγίσει το άλλο φύλο και μπορεί να περάσει χρόνος μέχρι να εξοικειωθεί μαζί σου. Χρειάζεται επομένως να οπλιστείς με υπομονή και να περιμένεις να νιώσει ο άλλος την ασφάλεια για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Αν εσύ είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να περιμένει επ’αόριστον, δεν είναι κακό να κάνεις μια πρώτη κίνηση, ώστε να δείξεις καθαρότερα το ενδιαφέρον σου. Να θυμάσαι όμως πως θα πρέπει να είσαι προσεκτική και όχι επιθετική, γιατί μπορεί η πρωτοβουλία σου αντί να βοηθήσει, να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν μια γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση – κάτι που τις περισσότερες φορές κάνει ένας άνδρας – υπάρχει ρίσκο, άρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε εξέλιξη. Αν κινηθείς με αυτή τη λογική, μια πιθανή απόρριψη θα έχει λιγότερο συναισθηματικό κόστος.

Από την άλλη πλευρά, αν δεν κινηθείς πιο ενεργητικά και εκείνος δεν προχωρήσει σε καμία κίνηση ποτέ, θα πρέπει να σε προβληματίσει αν αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα αλλά και αν σε ενδιαφέρει ουσιαστικά ένας τόσο συγκρατημένος και ντροπαλός άνδρας.

Τέλος, αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς, είναι γιατί σου προκαλεί ενδιαφέρον ένας τέτοιος άνδρας; Αναποφάσιστος, δύσκολος στην έκφραση των συναισθημάτων, με τον οποίο πιθανόν να μην είναι εύκολη μια σχέση μαζί του.

Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς;