Νέλλη Θεοδοσίου

Φθινοπωρινή Μελαγχολία

depression

Oι περισσότεροι άνθρωποι, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην καθημερινότητα και τις πιεστικές υποχρεώσεις που τους περιμένουν, γυρνώντας από τις διακοπές.

Οι καλοκαιρινές διακοπές και η ξεκούραση είναι κάτι που περιμένουμε όλο το χρόνο και πραγματικά, είναι απαραίτητες για να αναζωογονηθούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.Επιπλέον, είναι η στιγμή που έχουμε το χρόνο να πάρουμε αποστάσεις από τη ζωή μας και να αξιολογήσουμε την ποιότητα της και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε.

Οι ξέγνοιαστες στιγμές και η ουσιαστική επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι ανεκτίμητες εμπειρίες που όμως, μετά το πέρας τους μας γεμίζουν πολλές φορές με θλίψη, γιατί ακριβώς τελείωσαν.


 

Ειδικότερα, τα άτομα που είναι φύσει αρνητικά, ακόμα και πριν τελειώσει η ξεκούραση σκέφτονται πως έρχονται πάλι μέρες καθημερινότητας και ρουτίνας. Με αυτόν τον τρόπο, δε μπορούν να τις απολαύσουν όσο αυτές διαρκούν.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις όμορφες αυτές αναμνήσεις για να παίρνουμε δύναμη και ενεργητικότητα που μας χρειάζονται για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ζωής και της δουλειάς μας. Να έχουμε κίνητρο, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε σε εμάς και τους αγαπημένους μας και άλλες τόσες όμορφες στιγμές.

Μέσα από το άγχος και την πίεση, μπορούμε να ταξιδεύουμε φανταστικά στα μέρη όπου περάσαμε όμορφα και ξέγνοιαστα και να κλείνουμε ραντεβού με τον εαυτό μας για καινούριες, ομορφότερες εμπειρίες.

Επιπλέον, μπορούμε να κανονίζουμε μικρές αποδράσεις καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να παίρνουμε μικρές «ανάσες», ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

 

 
You are here: Home Αρθρογραφία Ψυχική Υγεια Ενηλίκων Φθινοπωρινή Μελαγχολία