Νέλλη Θεοδοσίου

Ψυχική Υγεία Ενηλίκων

Μίμηση προτύπων

Η θέληση μας να περιβαλλόμαστε από όμορφους ανθρώπους και πράγματα εξαρτάται από το  βαθμό αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης που διαθέτει ο καθένας μας. Όσο για τα όμορφα αντικείμενα έχουν πολύ απλά να κάνουν με τον βαθμό καλαισθησίας μας.

Περισσότερα...
 

4+1 ερωτήσεις για τις κρίσεις πανικού

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε...

Περισσότερα...
 

Πότε η ανασφάλεια για την εμφάνιση μπορεί να κρύβει μια διαταραχή;

Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς για την εμφάνιση τους, κρύβουν το σώμα τους και νιώθουν πραγματικά άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με πολυκοσμία.

Σε μερικές περιπτώσεις, ακούμε γυναίκες να μιλούν πολύ άσχημα για τον εαυτό τους και αντιλαμβανόμαστε ως παρατηρητές, ότι η εικόνα που έχουν ,κυρίως για το σώμα τους, διαφέρει πάρα πολύ από αυτό που βλέπουμε εμείς.

Περισσότερα...
 

Ψέματα που λένε οι άνδρες και οι γυναίκες

Τα ψέματα είναι ένας τρόπος που υιοθετούν οι άνθρωποι για να κρύψουν τις ανασφάλειές τους και να δημιουργήσουν την εικόνα του τέλειου εαυτού στους άλλους.

Αν και ξεκινούν από κοινή βάση- την κάλυψη ανασφαλειών- οι άνδρες και οι γυναίκες λένε ψέματα για διαφορετικά πράγματα. Αυτό, βέβαια, είναι άμεση συνέπεια της φύσης των ανησυχιών τους, που διαφέρουν ανάμεσα στα δύο φύλα.

Περισσότερα...
 

Μειωμένη Ερωτική Επιθυμία

coupleΜειωμένη λίμπιντο. "Δεν έχω πια όρεξη για σεξ". Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι σημάδι κατάθλιψης;


Το σεξ είναι αναπόσπαστό κομμάτι της ζωής μας και είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να μας γεμίζει απόλαυση και ευτυχία. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, είναι ένας άνθρωπος σεξουαλικά πλήρης.
Πολλές γυναίκες όμως έχουν σταματήσει να αποζητούν τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους, επηρεασμένες από διάφορους παράγοντες. Άλλες κατανοούν πως κάτι τους συμβαίνει και προσπαθούν να το ξεπεράσουν και άλλες έχουν βάλει τη σεξουαλική τους ζωή (και μάλλον και τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους...) σε δεύτερη μοίρα.
Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε λίγο το τοπίο.

 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2
You are here: Home Αρθρογραφία Ψυχική Υγεια Ενηλίκων