Νέλλη Θεοδοσίου

Ψυχική Υγεία Ενηλίκων

Πότε η ανασφάλεια για την εμφάνιση μπορεί να κρύβει μια διαταραχή;

Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς για την εμφάνιση τους, κρύβουν το σώμα τους και νιώθουν πραγματικά άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με πολυκοσμία.

Σε μερικές περιπτώσεις, ακούμε γυναίκες να μιλούν πολύ άσχημα για τον εαυτό τους και αντιλαμβανόμαστε ως παρατηρητές, ότι η εικόνα που έχουν ,κυρίως για το σώμα τους, διαφέρει πάρα πολύ από αυτό που βλέπουμε εμείς.

Περισσότερα...
 

Ψέματα που λένε οι άνδρες και οι γυναίκες

Τα ψέματα είναι ένας τρόπος που υιοθετούν οι άνθρωποι για να κρύψουν τις ανασφάλειές τους και να δημιουργήσουν την εικόνα του τέλειου εαυτού στους άλλους.

Αν και ξεκινούν από κοινή βάση- την κάλυψη ανασφαλειών- οι άνδρες και οι γυναίκες λένε ψέματα για διαφορετικά πράγματα. Αυτό, βέβαια, είναι άμεση συνέπεια της φύσης των ανησυχιών τους, που διαφέρουν ανάμεσα στα δύο φύλα.

Περισσότερα...
 

Μειωμένη Ερωτική Επιθυμία

coupleΜειωμένη λίμπιντο. "Δεν έχω πια όρεξη για σεξ". Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι σημάδι κατάθλιψης;


Το σεξ είναι αναπόσπαστό κομμάτι της ζωής μας και είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να μας γεμίζει απόλαυση και ευτυχία. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, είναι ένας άνθρωπος σεξουαλικά πλήρης.
Πολλές γυναίκες όμως έχουν σταματήσει να αποζητούν τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό τους, επηρεασμένες από διάφορους παράγοντες. Άλλες κατανοούν πως κάτι τους συμβαίνει και προσπαθούν να το ξεπεράσουν και άλλες έχουν βάλει τη σεξουαλική τους ζωή (και μάλλον και τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους...) σε δεύτερη μοίρα.
Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε λίγο το τοπίο.

 

Περισσότερα...
 

Δυσκολίες στην τεκνοποίηση

teknopoiisi

Για πολλές γυναίκες η απόκτηση ενός παιδιού είναι το μεγαλύτερο όνειρο που είχαν από τότε που αγόρασαν το πρώτο τους μωρό κούκλα. Τόσο η φύση, όσο και η κοινωνία προετοιμάζουν τη γυναίκα για αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή της.
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που η εκπλήρωση αυτού του ονείρου αποδεικνύεται δύσκολη και επίπονη. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που είτε λόγω ιατρικού προβλήματος, είτε εξαιτίας ψυχολογικών παραγόντων, δυσκολεύονται εξαιρετικά πολύ να μείνουν έγκυες.
Η φύση του προβλήματος φυσικά συμβάλλει στην αντιμετώπιση του (π.χ. εξωσωματική, υιοθεσία, παρένθετη μητέρα κ.α.), αλλά συναισθηματικά η γυναίκα αισθάνεται ανεπαρκής. Αισθάνεται πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, γιατί δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το «ρόλο».

Περισσότερα...
 

Πως θα γυρίσουμε πίσω στη δουλειά..;

workstress2

Για όλους τους ανθρώπους και κυρίως τους εργαζόμενους, οι διακοπές είναι η μεγάλη αναμονή και είναι αναγκαία.

Αυτό συμβαίνει γιατί διακοπές σημαίνει φυγή από το στρες της καθημερινότητας, ηρεμία, αλλαγή παραστάσεων, αλλαγή ρυθμών και γενικότερα εφαρμογή των επιθυμιών και των σχεδίων ενός ολόκληρου χρόνου. Η επιστροφή τώρα στην εργασία μας μετά από καλές διακοπές, όπου πραγματοποιήθηκαν τα σχέδια μας, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να ξεκουραστούμε, μας κάνει να επανέλθουμε με περισσότερη διάθεση και ανανεωμένους. Έχουν «γεμίσει» οι μπαταρίες μας και πολλές φορές επιστρέφουμε με αναπτερωμένο ηθικό και πιο αισιόδοξο σκεπτικό.

Περισσότερα...
 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2
You are here: Home Αρθρογραφία Ψυχική Υγεια Ενηλίκων