Νέλλη Θεοδοσίου

Ψυχική Υγεία Ενηλίκων

Φλερτάρουμε εδώ και καιρό αλλά δεν παίρνει την πρωτοβουλία να μου πει να βγούμε - Να κάνω την πρώτη κίνηση;

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ότι κάποιος μας φλερτάρει, ανταποδίδουμε και παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει την πρώτη κίνηση για να προχωρήσει η γνωριμία.

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Περισσότερα...
 

Μίμηση προτύπων

Η θέληση μας να περιβαλλόμαστε από όμορφους ανθρώπους και πράγματα εξαρτάται από το  βαθμό αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης που διαθέτει ο καθένας μας. Όσο για τα όμορφα αντικείμενα έχουν πολύ απλά να κάνουν με τον βαθμό καλαισθησίας μας.

Περισσότερα...
 

4+1 ερωτήσεις για τις κρίσεις πανικού

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε...

Περισσότερα...
 

Πότε η ανασφάλεια για την εμφάνιση μπορεί να κρύβει μια διαταραχή;

Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς για την εμφάνιση τους, κρύβουν το σώμα τους και νιώθουν πραγματικά άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με πολυκοσμία.

Σε μερικές περιπτώσεις, ακούμε γυναίκες να μιλούν πολύ άσχημα για τον εαυτό τους και αντιλαμβανόμαστε ως παρατηρητές, ότι η εικόνα που έχουν ,κυρίως για το σώμα τους, διαφέρει πάρα πολύ από αυτό που βλέπουμε εμείς.

Περισσότερα...
 

Ψέματα που λένε οι άνδρες και οι γυναίκες

Τα ψέματα είναι ένας τρόπος που υιοθετούν οι άνθρωποι για να κρύψουν τις ανασφάλειές τους και να δημιουργήσουν την εικόνα του τέλειου εαυτού στους άλλους.

Αν και ξεκινούν από κοινή βάση- την κάλυψη ανασφαλειών- οι άνδρες και οι γυναίκες λένε ψέματα για διαφορετικά πράγματα. Αυτό, βέβαια, είναι άμεση συνέπεια της φύσης των ανησυχιών τους, που διαφέρουν ανάμεσα στα δύο φύλα.

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2
You are here: Home Αρθρογραφία Ψυχική Υγεια Ενηλίκων