Νέλλη Θεοδοσίου

Παιδική Ηλικία & Εφηβεία

Η κυριαρχία της φαντασίας (2-4 ετών)

Γιατί λέει ψέματα;

 

Περισσότερα...
 

Λάβετε τα μέτρα σας και το πιτσιρίκι σας μπορεί να γίνει ο καλύτερος συνοδός σας

Εχετε μικρό παιδί και νομίζετε ότι θα σας περιορίσει στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού; Λάθος! Αν λάβετε τα μέτρα σας, το πιτσιρίκι σας μπορεί να γίνει ο καλύτερος συνοδός σας.

Όσο το παιδί σας είναι ακόμη μωρό, το μόνο που χρειάζεστε σε μια βόλτα είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός, ήτοι το ζεστό ντύσιμο και η τσάντα με τις πάνες και τα μπιμπερό. Ωστόσο, μια επιτυχημένη έξοδος μετά τον πρώτο χρόνο και όσο μεγαλώνει το παιδί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του και την ανάπτυξη της κοινωνικότητας.

Περισσότερα...
 

Πώς εξελίσσεται η σεξουαλικότητα ενός παιδιού από τη στιγμή της γέννησης;

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην ανατροφή ενός παιδιού. Όσο φιλελεύθερες κι αν είναι οι απόψεις σας, φροντίστε να ακολουθείτε τις συμβουλές των ειδικών για το πώς πρέπει να χειριστείτε τέτοια λεπτά ζητήματα.

Περισσότερα...
 

Κατά φαντασίαν... φίλος

Οι φανταστικοί φίλοι ''εμφανίζονται'' στη ζωή των παιδιών συνήθως στην ηλικία των 2-3 ετών. Ωστόσο στην ηλικία των 5-6 ετών οι φανταστικοί φίλοι λένε ''αντίο'' και σπανίως επιστρέφουν. Υπολογίζεται ότι περίπου 2 στα 3 παιδιά δημιουργούν φιλίες αυτού του τύπου σε κάποια φάση της νηπιακής ζωής τους.

Περισσότερα...
 

Η προεφηβική ηλικία και οι ανησυχίες της

H εποχή της προεφηβείας θέτει σε δοκιμασία την υπομονή και την κατανόηση ακόμα και των καλύτερων γονέων. Γιατί στην προεφηβική ηλικία - στην περίοδο μεταξύ εννέα και δεκατριών ετών πάνω κάτω - πολλά παιδιά αρχίζουν και συμπεριφέρονται παράξενα.

Περισσότερα...
 

Αυτές είναι οι καθημερινές τακτικές των γονέων που προκαλούν την οργισμένη αντίδραση των παιδιών

H πειθαρχία που επιβάλλεται μέσα από το θυμό , την στέρηση, το φόβο ή το δίκιο του... δυνατότερου, λειτουργεί μόνο εφόσον ο δεσμοφύλακας είναι παρών. Στα σπίτια που εφαρμόζονται τέτοιες στρατηγικές αντιμετώπισης, οι οικογενειακοί καβγάδες μαίνονται καθημερινά.

Περισσότερα...
 

Το παιδί μου προτιμάει να κάνει παρέα με πρόσωπα του αντίθετου φύλου - Γιατί συμβαίνει αυτό;

H προτίμηση των παιδιών για φίλους του ιδίου φύλου είναι ιδιαίτερα αισθητή περίπου στην ηλικία των 4 ετών. Ωστόσο συχνά παρατηρείται ότι αρκετά παιδιά παρουσιάζουν συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που θέλουν τα στερεότυπα και επιλέγουν την παρέα εκπροσώπων του αντίθετου φύλου, με αποτέλεσμα συχνά να μιμούνται τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους.

 

Μπορεί λοιπόν να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δείχνει σαφή προτίμηση στην παρέα παιδιών του αντίθετου φύλου και μάλιστα σε μια ηλικία που δεν τίθεται ακόμη θέμα φλερτ.Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 4
You are here: Home Αρθρογραφία Παιδική Ηλικία & Εφηβεία